• sns01
  • sns02
  • sns03
  • sns04
  • sns05
  • sns06
  • sns07

Надворешна трговија е исклучено да се добар почеток, со прекугранични извоз на е-трговијата и извозот до 47,8 отсто

Вкупната вредност на надворешната трговија Гуангдонг во јануари 2019 година достигна рекордно високо ниво од 630.200.000.000 јуани (Канада), до 9,8 отсто за период од една година, при што извозот на 389.140.000.000 јуани, а увозот на 241.060.000.000 јуани, трговски суфицит од 148.080.000.000 јуани, до 45,7 отсто за период од една година, Гуангдонг филијала на генералниот управа на царинската управа во понеделникот.

, Според податоците во јануари 2019 година, општите трговија Гуангдонг изнесува вознесение, на пазарот за јавни набавки се намали, општите трговија увоз и извоз на провинцијата Гуангдонг во 332.290.000.000 јуани, до 15,3% во однос на претходната година, сметководство за 52,7% од провинциски странски трговија увоз и извоз, трговија обработка на 208,51 милијарди јуани, врзани логистика увоз и извоз од 72,04 милијарди јуани, во истиот период, Гуангдонг пазарот купување извоз 13.18 милијарди јуани, 25,5% од година во година пад на прекуграничната електрична увоз и извоз од 3,58 јуани, до 47,8% во однос на претходната година.


Време на мислењето: Март-01-2019
WhatsApp Онлајн Chat!